Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Vietor vo vlasoch „Nebojácnej“

recenzia | 27. 9. 2019

Obal, ktorý ma zaujal na prvý pohľad, presne vystihuje podstatu celej knihy – voľnosť, slobodu a hlavne nebojácnosť. Bol to skvelý príbeh s dokonalým načasovaním a gradáciou, ktorý sa odohráva v 12. – 13. storočí v Anglicku. Je o odvážnej Merry Ellisonovej, o duchoch z Farthingalského lesa a o Timothyovi Greyovi.

Autorkou knihy je Dina L. Sleimanová, ktorá vyštudovala profesionálne spisovateľstvo na Regentskej univerzite a komunikáciu s mládežou na Univerzite Oral Roberts.

Ja osobne som túto knihu v priebehu týždňa prečítala dvakrát. Je to veľmi zaujímavá a pútavá kniha, keď sa raz začítam neviem prestať… Jednoducho napísaná, čo oceňujem, ale niektoré miesta boli zdĺhavé a nudné, no inak to bolo super.

Túto viac menej náboženskú knihu odporúčam všetkým vášnivým i nie veľmi vášnivým knihomoľom a knihomoľkám, ktorí milujú adrenalín, históriu a ťažké rozhodovanie medzi starou a novou láskou. Koho si Merry vyberie? Priznám sa, som trochu sklamaná, že sa to takto skončilo, viac sa mi pozdával ten druhý, ale nevadí…

,,TAM, KDE SA LEGENDA STRETÁVA S HISTÓRIOU,

JEDNA MLADÁ ŽENA  BOJUJE ZA NEVINNÝCH „

Alenka Ždiňáková, 11 r.

Recenzia vznikla v rámci projektu Knižné štipendium.