Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Všetko je tak, ako má byť

recenzia | 16. 3. 2020

Hlavnou hrdinkou je mladá tínedžerka Marin, veľmi osamelé dievča. Na mňa pôsobí veľmi smutne, no vôbec sa jej nečudujem. Utiekla z domu, z rodného mesta San Francisca. Urobila to preto, lebo sa jej utopil starý otec, s čím sa nedokázala vyrovnať. Mala s ním vrúcny vzťah, keďže sa o ňu staral.

 

Kam odišla? Odišla na univerzitu v New Yourku. Dokonca aj počas Vianoc a zimných prázdnin zostala vo vyľudnenom internáte. Sama si na to vypýtala povolenie. Marin si zvykla, že je veľa sama, dokonca jej to vyhovovuje. Posledné tri dni pred prázdninami musí však ešte stráviť s bývalou kamarátkou Mabel. Sú to pre ňu tri dni, počas ktorých musí spomínať na svoje staré ja. Keď to však vydrží, bude konečne sama a bude mať vytúžený pokoj.

 

Napriek tomu, že Marin je naozaj smutná postava, bola mi veľmi sympatická. Páčila sa mi na nej jej odvaha a to, že zostala sama sebou, aj keď si v živote prešla veľmi ťažkou skúškou.

 

Prečo som si vybrala knihu on Niny LaCour? Zaujal ma názov, bola som zvedavá, čo sa za ním ukrýva. A zaujala ma aj reklama na knihe, vraj je to „najlepšia tínedžerská kniha roka 2018“.

 

Knihu by som odporučila hlavne dievčatám, ktoré sa chcú vžiť do toho, čo prežíva niekto iný v ich veku. Myslím si, že by sa páčila aj mojej mamke.

 

Už teraz sa teším na pokračovanie, ktoré už mám v knihovníčke. Prajem Vám veľa zážitkov pri čítaní.

 

Sára, 11 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium.