Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Výhra je len začiatok

recenzia | 13. 4. 2023

Práve som dočítala Na dvore z hviezd a mrazu, čo je novela k jednej z najúspešnejších fantasy ság obľúbenej autorky Sarah J. Maas – Na dvore z tŕňov a ruží!

 

Feyre, Rhys a ich priatelia sú zaneprázdnení odstraňovaním škôd, ktoré počas pohnutých časov vojny utrpel Nočný dvor a tiež značne zmenený zvyšok sveta. Ale Zimný slnovrat je konečne tu a s ním aj zaslúžený oddych. No, ani slávnostná atmosféra nedokáže celkom zahnať temnú minulosť a Feyre zisťuje, že tí, na ktorých jej najviac záleží, sú poznačení hlbšie, než si pôvodne myslela – a že rany, čo utŕžili, môžu mať vplyv na budúcnosť celého dvora.

 

„Na blaženú temnotu, z ktorej sa rodíme a do ktorej sa vraciame.“

 

Dvor z hviezd a mrazu je menšia novela medzi tretím a štvrtým dielom úspešnej série Na dvore z tŕňov a ruží. Ak sa chystáte pokračovať v čítaní štvrtej časti ságy, je dôležité, aby ste si novelu prečítali. Posúva dej, aj keď len málo, ale v nasledujúcej knihe by ste sa bez nej mohli cítiť stratení.

 

Vraciame sa prevažne do Velarisu na oslavu zimného slnovratu, teda v podstate Vianoc. Postavy sa nijak závažne nerozvíjajú, no je veľmi zaujímavé sledovať, ako sa vyrovnávajú s následkami vojny a posúvajú sa ďalej.

 

Alexandra Husárová, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.