Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Vysnívaj si svoj sen

recenzia | 16. 5. 2022

Túto nádhernú knihu o dvadsiatich výnimočných dievčatách som si vybrala, pretože aj ja som dievča, a tiež si môžem raz splniť to, čo si vysnívam.

 

Knižka je nádherne ilustrovaná. Ilustrovalo ju až šesť ilustrátoriek. Už na obálke sú obrázky výnimočných dievčat, ako vyzerali v detstve a krásne ilustrácie sú skoro na každej druhej strane.

 

Knižka je napísaná veľmi zaujímavo. Akoby tie príbehy rozprávali tie dievčatá, ktoré ich zažili.

 

Dá sa tu nájsť maliarka Frida Kahlo, herečka Audry Hepburn, speváčka Edit Piaf. Ale sú v nej aj športovkyne, vedkyne, aj učiteľky. Každé jedno z tých dievčat malo už od malička nejaký sen. Všetkým sa ten sen podarilo splniť, aj keď to veľakrát nebolo vôbec ľahké.

 

Mne sa najviac páčila pilotka Amelia Earhart, ktorá v knižke hovorí: „Moja mama ma našťastie nenútila chovať sa ako „správna slečna“ a nechala ma behať v šortkách, čo bol najlepší oblek pre podobné dobrodružstvá. Kamarátky si zo mňa uťahovali, ale ja som bola šťastná, lebo som na rozdiel od nich mohla skákať, tancovať a behať.“ Amelia bola prvá žena, ktorá obletela celý svet.

 

Túto knihu by si pokojne mohla prečítať celá rodina, lebo sa z nej dá veľa dozvedieť. Veľmi ju odporúčam každému, lebo každý môže mať veľký sen, ktorý sa mu môže raz splniť.

 

Marínka Holešová, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.