Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Začína ďalšia pútavá sága od Sarah J. Maas

recenzia | 21. 11. 2022

Hlavná hrdinka si žije šťastný a bezstarostný život. Chodí na párty, berie drogy, užíva si… až kým jednou nešťastnou „náhodou“ nepríde o svojich známych a hlavný podozrivý je hodený za mreže.

 

O dva roky neskôr sa v prípadoch znova objaví podobný princíp ako na začiatku. Opäť tak otvoria starý prípad, no tentokrát na ňom bude pracovať hlavná postava spolu s anjelom Atharom Huntom, ktorý dostal ponuku, čo sa neodmieta.

 

Veľmi sa mi páčil štýl, akým bola kniha písaná. No je to už klasika pri dielach od Sarah J. Maas. Uznávam, zo začiatku bolo ťažké sa zorientovať a dlhšiu dobu to nebolo úplne také, ako som si predstavovala, respektíve, nečítala som dej so zatajeným dychom. No stále ma dokázalo niečo prekvapiť. Dokonalé zvraty, prekvapenia, odhalenia…. Občas, a nebolo toho málo, som čítala cez slzy smútku či dojatia.

 

Hlavná hrdinka bola dokonalá. Pre niekoho problematická a hlúpa, no každou ďalšou kapitolou sa zlepšovala a prekvapovala. Výborne napísaná postava vždy zahreje pri čitateľskom srdci a keď ich je viac (ako je u Sarah zvykom), je to ešte oveľa lepšie. Vedľajšie postavy sú tiež dobre napísané. Hlavný hrdina pôsobí v pohode, no žiaden prekvapujúci prvok na ňom nie je. Nesie odtlačok klasického hrdinu zo Sariných kníh.

 

Túto knihu veľmi odporúčam. Sarah je úžasná spisovateľka so zaujímavým štýlom písania. Nieje to najlepšie dielo autorky, no stále je výborné a so zatajeným dychom čakám, kým si prečítam aj novú časť.

 

Alexandra Husárová, 14 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium IV.