Logo-Knihy na korze
Kníkupectvo
Na Korze

Zase tá Rowlingová…

recenzia | 30. 12. 2021

Ahojte! To som zas ja, Ela. Na tento mesiac som si vybrala knihu Vianočné prasiatko od J.K. Rowlingovej, ktorú ilustroval Jim Field. Kniha je rozdelená do deviatich častí a má 301 strán. Spolu má 58 kapitol, je určená pre deti od 6 a viac rokov a vydalo ju vydavateľstvo Stonožka.

 

Malý Jack má svoju najobľúbenejšiu hračku hračkárske prasiatko, ktoré sa volá Mapi. Pomaly prichádzajú Vianoce a Jackovi nejdú veci podľa plánu. Anjela na stromček, ktorého vyrobil už v škôlke, nechtiac zničil psík Toby. A všetko mu to kazí jeho nevlastná sestra Holly. Vyhodí mu Mapiho z okna. Jack je veľmi smutný, musí ho nájsť, musí. Konečne prišiel Štedrý deň, deň zázrakov a vtedy hračky rozprávajú. Jack sa na to prebudí. Vianočné prasiatko, ktoré mu darovala Holly, mu povie, že Mapi je v zvláštnej krajine, v Zapatrošenom. Spolu tam pôjdu a zažívajú rôzne dobrodružstvá. Aké, to vám už nepoviem, lebo by ste prišli o zážitok.

 

Kniha sa mi páčila, hlavne ilustrácie, ktoré boli nádherné. Vianočné prasiatko ma očarilo svojím obsahom, ako je to u každej knihy J. K. Rowlingovej. Bolo tu veľa textu, ale keď si ho prečítate, chcete ďalší. Čítanie knihy mi spríjemňovala knihorožka z Knikupectva Na Korze. Takže dočítaj recenziu a poď si kúpiť túto knihu do KNÍHKUPECTVA NA KORZE. A áno ešte jedno – šťastný nový rok 2022 a nech je plný čítania kníh.

 

Ela Myciová, 8 rokov

 

Recenzia vznikla vďaka projektu Knižné štipendium III.